ÄTA MTMEDiA Community göder Er

VAD What Was che cosa RECEPTSAMLiNG [10-tal recept + Länkar]

VAR Where Wo dove MTmedia.SE < 4.Community! < 4mat < mat4tiramisu.html

NÄR When Wann quando UPPDATERAD Uptodate Aktualisiert aggiornato 28.03.2024

VEM
Who Wer chi
Martin Thörnquist, MT MiddagsKlubb, Malmö Champagnevänner  med flera...

HUR
How Wie come

Om Du har omedelbar hunger, fundera om det är av; hälsosam, själslig, estetisk, sexuell eller annan natur.
Dessa behov tillgodoses och tillfredställs under respektive av ovanstående länkar!

Martin Thörnquist Media Mat delas in i GRUNDLÄGGANDE NÄRiNG: Kalori ! Pastakoktid !

MÅL i MUN: Morgon ! Förmiddag ! Lunch ! Middag ! Eftermiddag ! Kväll ! Natt !

FöRRÄTT
antipasto; Löjrom ! Räka ! Sallad !
HUVUDRÄTT / MiDDAG: Korv ! Kyckling ! Kött ! Köttfärs ! Lax ! Risotto !
TiLLTUGG / BRöD: Bullar ! Franska ! DESSERT / EFTERRÄTT:
Bollar ! Glass ! Tira Misu ! Tårta !
 

ÄTA MT göder Er

E F T E R - R Ä T T E R / DESSERT !

VAD: Tira Misu!

HUR MÅNGA: 8–10 bitar

MED HJÄLP AV VAD: [ingredienser]
1 rund smördegsbotten [cirka 24 centimeter Ø]
3 tunna sockerkaksbottnar [samma Ø]
Cirka 50 gram smält blockchoklad –> pensling

Tira Misu–fyllning;
3 ägg
1 1 / 2 deciliter socker
350 gram Kesella,
2 1 / 2 deciliter marsala–
vin [eller annat sött dessertvin]
1 skvätt Kalhua–
likör

Till garnering;
Cirka 2 deciliter vispgrädde
Kakao
Chokladbönor.

HUR:
1. Vispa ägg och socker luftigt till fyllningen. Blanda Kesella,
starkvin och likör
2. Rör ner i äggsmeten Vispa grädden till styvt skum och vänd ner i fyllningen...
3. Låt mördegsbottnen ligga kvar i formen
[gärna med löstagbar kant] när den gräddats.
4. Pensla den med ett lager blockchoklad och kyl tills chokladen stelnat. Bred på ett lager
Tira Misu–fyllning och lägg på en
sockerkaksbotten. Droppa på lite starkt kaffe.
5. Fortsätt med fyllning,
sockerkaksbotten, starkt kaffe et cetera.
[Översta lagret ska vara en tårtbotten, som stärks med lite kaffe].
6. Tryck ut tårtan försiktigt i formen. Täck med plastfolie och ställ tårtan kallt 5–6 timmar.
7. Bred ett lager vispad grädde över hela tårtan och sikta över kakao genom en sil.
8. Garnera med spritsade gräddklickar, kaffe och chokladbönor. Lycka till !

VEM:
Receptet genom Bodil Wingerstrand och
Johan Jönemo.

SE ÄVEN MT Community! Dryck! + Krydd! SE ÄVEN: ÄKTA VARA See also Danish Deli Food + Good Cooking

MT MEDiANAViGATOR 0? &1 2* ~3 4! @5 6¤©% #7 8$ £9 10€ [19962024] *Martin Thörnquist