Malmö Champagnevänner: ~vad för MAT passar till Champagne?


Förutom svaret 'ALL mat passar till Champagne" kommer här några grundläggande råvaror att
baka, fritera, förvälla, gratinera, grava, koka, lägga in, röka och servera råa, steka, woka,
ångkoka. Jacob Dahlin uttryckte det i sitt telvisonsprogram: Jacobs Stege Lördag 5 november 1988
'Men det viktiga är ju som vi vet inte att vinna Det viktiga är att tranchera, polera, marinera,
preparera, pochera, griljera, bräsera, gratinera, panera, fritera, såtera, färsera, passera,
blanchera, flambera, sufflera, reducera, glasera, garnera, dekantera, moussera, bornera,
goutera, portionera, frukostera, dinera, supera, och slutligen och till sist laxera."


Anka, Blåbär, Citron, Dill, Druva, Fransyska, Gås, Hallon, Honung,

Hummer, Häst, Höns, Jordgubbe, Kaviar, Kräfta, Kyckling, Lamm, Lax,

Löjrom, Mussla, Oliv, Ostron, Persika, Potatis, Päron, Rom, Räka,

Snäcka, Sparris, Spenat, Tonfisk, Tryffel, Vilt, Ägg, Äpple, Öring


...samt några passande franska lätta sammansatta tilltugg;
Baguette, Choklad, Cornichong, Croissant,
Franskbröd, Kex, Omelett, Ost, Pain Riche

...ovanstående kan ingå som del i till exempel;
Canapé, Crudités, La haute Cuisine, Hors-d'œuvre, Légume

SE GÄRNA: Mat 44 & Mat 46 & Mat 56 & Mat 63.
Allt för Föräldrar | Allt om Mat | Avalon Wine
Bocuse | ChampagneSidorna | Hungrig | iCA | Kopingsberg
Köksfranska | Matildas Mat | MatKlubben | Mat och Drycker
OST & Vänner AB | Picard | Plus Magasin | Systembolaget

SE ÄVEN: Dryck; FAVORiT & RENOMMÉ

MALMö CHAMPAGNEVÄNNER ~ Malmo Friends of Champagne ~ Amis Malmoë de Champagne ©2007200820092010201120122013201420152016201720182019
BOK
~Book~Livre |
Champagne | Celebritet-Citat | Facebook / MalmoCh; Groups-Members-PhotoSearch-Reviews | Fakta-Statistik | FAQ | Favorit
Flaskstorlek
| FOTO | Fras | Glastyp | HUS | index | info | Klädsel | Lexikon | LJUD | Länk | MartinCh | MAT | Medlem | Mousserande
ORD~Word~Mot | ProducentBeteckning |
PROTOKOLL | Recension | Renommé |
RESTAURANG | Skål | Syssla | Sötma.